Oleje kosmetyczne


mz

Oto delikatne mleczko do demakijażu Fitomed!

Już za chwilę majówka! Koniec tygodnia charakteryzuje „zmywaniem się” z ciężaru tygodnia – tak, by wejść w weekend na pełnej petardzie! Wiemy jak trudno znaleźć kosmetyk który...
IMG_2628

Pielęgnacja skóry naczynkowej

Jesteśmy dla Ciebie idealne, jeśli masz cerę naczynkową i/lub wrażliwą https://bit.ly/3mfoC7D Po pierwsze, esencja nawilżająca i serum olejowe „kocanka” – nasza kultowa kuracja o wzmocnionym...
IMG_4191

Remedium dla suchej skóry – oto krem nr 1!

REMEDIUM DLA SUCHEJ SKÓRY – krem nr 1 https://bit.ly/3mdYLwQ W prostocie siła… Sekretem tego kremu jest jego prosty skład. Działanie zaś jest wyjątkowo skuteczne! Składniki aktywne to olej z...
IMG_2793

Oleje nierafinowane – skarb naszej natury!

Korzystałyście już z olejów nierafinowanych?   Jeśli tak – co o nich sądzicie? Czujemy, że zostałyście z nimi na dłużej! Jeśli nie – poznajcie nasze oleje i ich drogocenne działanie ! W...
ol_m

Olej z nasion malin – remedium dla skóry

Olej z nasion malin otrzymuje się  jako w efekcie tłoczenia pestek z malin. Jego konsystencja, jak na olej, jest dość lekka – bardzo dobrze się wchłania, jego zapach początkowo jest wyczuwalny, lecz...
11

Kokoiloixetionian sodowy

Kokoiloixetionian sodowy (Sodium Cocoyl Isethionate) Substancja powierzchniowo czynna pozyskiwana z olejów roślinnych, biodegradowalna. Bardzo łagodna, cechująca się dobrymi właściwościami...
Bez nazwy

Olej z nasion czarnuszki

Olej z nasion czarnuszki (Nigella Sativa Seed Oil) Czarnuszka, zwana także “czarnym kminkiem” jest znaną i cenioną rośliną już z czasów starożytności. Jest rośliną jednoroczną, która...
real-marshmallow-3988346_960_720

Ekstrakt z korzenia prawoślazu

Ekstrakt z korzenia prawoślazu - Althaea Officinalis Root W kosmetyce prawoślaz jest bardzo ceniony. Ochrania skórę przed szkodliwym działaniem środowiska i powoduje jej regenerację, łagodzi...
rose-hip-10496_1920

Oleje z pestek – zdrowotna bomba!

Oleje od dawna znane są w naszej kuchni. Olejów rzepakowego i słonecznikowego używamy do sałatek, surówek oraz do smażenia i duszenia potraw. I, kierując się przyzwyczajeniami, zapominamy, że natura...
bk

Pielęgnacja skóry zimą

Któż z nas nie lubi w zimowy wieczór poleżeć w ciepłej kąpieli lub wygrzać się pod prysznicem? Niestety, zaraz po wyjściu z wody uczucie przyjemności mija, bo skóra po wytarciu ręcznikiem zaczyna...
grapes-975594_1920

Olej z pestek winogron

Należy do lekkich olejów i jest szeroko stosowany w produktach kosmetycznych do cery mieszanej. Zawiera witaminę F (zespół kwasów linolowego i...
macadamia-nut-912598_1920

Olej z orzechów macadamia

Cenny i drogi olej kosmetyczny. Odporny na procesy oksydacji, nie jełczeje. Zawiera szereg kwasów tłuszczowych oraz fitosterole i lecytynę. Stosowany w pielęgnacji skory...
sea-buckthorn-440795_1920

Olej rokitnikowy

Pozyskiwany z nasion rokitnika zwyczajnego (hippohoe rhamnoides). Jest to gęsta, czerwono pomarańczowa ciecz o charakterystycznym smaku i zapachu. Olej rokitnikowy należy do bardzo drogich olejów...