Aktywne składniki kosmetyczne


lukrecjablog2

Lukrecja, z którą wszystko idzie gładko!

Najdroższe! Dziś post z serii informacyjno-naukowej. Na tapetę bierzemy kolejny składnik – LUKRECJĘ, z którą idzie GŁADKO. http://bit.ly/3t19qOl To zioło sprawdza się w naszych kosmetykach...
141923442_920475158761382_9080516321669234831_n

Krem tłusty z serii tradycyjnej

U wielu z nas nasypało dziś śniegiem bardzo konkretnie… ❄️ Zimą nasza skóra potrzebuje maksymalnego nawilżenia i odżywienia – zgadzacie się z tym? Formuła zawarta w naszym KREMIE...
140248438_777288023142878_6679522875067628660_n

Łagodny i otulający – nasz żel pod prysznic!

Żel pod prysznic Fitomed zaopiekuje się Twoją skórą . Jego działanie pozostanie z Tobą na dłużej! Kosmetyk nie tylko oczyszcza, ale też chroni Twoją skórę. Nie wysusza, a dba o jej odpowiednie...
bratekblog

Wyciąg z uczepu trójlistkowego i bratka polnego

Dziś post edukacyjno-informacyjny‍.  Naszą misją jest tworzenie kosmetyków pochodzących z właściwości naszej natury. Chcemy też opowiadać Wam co nieco właśnie o tej naturze! Na tapetę bierzemy...
DSC_0032 pop zm (1)

Jak stosować kwasy?

Stosowanie domowych peelingów kwasowych to świetna alternatywa, jeśli chciałabyś postawić na domową kurację zamiast zabiegów w salonach kosmetycznych. Kuracja kwasami o odpowiednim stężeniu jest...
1

Wodorotlenek sodu

Wodorotlenek sodu (Sodium Hydroxide) Substancja higroskopijna, czyli rozpuszczalna w wodzie. Utrzymuje odpowiednie pH w...
pexels-photo-459086

Wyciąg z fiołka trójbarwnego

Wyciąg z fiołka trójbarwnego (Viola Tricolor Extract) Wyciąg z fiołka trójbarwnego zwany także bratkiem polnym, macoszką, sierotką, kwiatkiem Św. Trójcy - gatunku rośliny należy do rodziny...
purple-grapes-vineyard-napa-valley-napa-vineyard-39511

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Seed Oil) Lekki i ceniony olej w pielęgnacji cery mieszanej, dojrzałej, tłustej i trądzikowej. Posiada wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie...
pexels-photo-1481451

Ekstrakt z kory angielskiego dębu

Ekstrakt z kory angielskiego dębu (Quercus Robur Bark Extract) Posiada właściwości ściągające, przeciwzapalne, a także antyseptyczne. Najwartościowszym surowcem dębu jest jego kora, zawierająca...
2

Glukonian cynku

Glukonian cynku (Zinc Gluconate) Glukonian cynku jest to cynk pochodzenia organicznego - sól cynkowa kwasu glukonowego.  Zwany także kwasem glukonowym. Hamuje rozwój drobnoustrojów, głęboko...
pexels-photo-326082

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy (Triticum Vulgare(Wheat Germ Oil)) Polecany do pielęgnacji cery suchej, odwodnionej i dojrzałej. Dobrze nawilża, zmiękcza i natłuszcza naskórek. Zawiera duże ilości...