Ekstrakt z korzenia prawoślazu – Althaea Officinalis Root

W kosmetyce prawoślaz jest bardzo ceniony. Ochrania skórę przed szkodliwym działaniem środowiska i powoduje jej regenerację, łagodzi podrażnienia, jest świetnym składnikiem kompresów na oczy i płynów do pielęgnacji twarzy, sprawdza się także jako produkt w walce z pękającymi piętami. Obecność śluzów w korzeniu prawoślazu, sprawia, że jest on wykorzystywany w produktach o właściwościach zmiękczających, przeciwzapalnych, emoliencyjnych, poprawiający nawilżenie skóry. Bogaty jest witaminy A, C, D, E i z grupy B.