Olej z avocado (zimnotłoczony) ~ 100 ml



olej_z_avocado

17.00 zł

Kup na FITOTEKA.PL

Opis produktu

Z owoców avocado uzyskuje się luksusowy olej kosmetyczny o wysokiej zawartości składników czynnych biologicznie. Olej zawiera kwas oleinowy, NNKT, beta karoten, witaminy D i E, lecytyny i fitosterole. Dobrze przenika przez barierę naskórkową. Używa się go w pielęgnacji cery suchej, alergicznej, łuszczącej się i szorstkiej.

Skład INCI: Persea Gratissima Oil, Ascorbyl Palmitate.

Podstawowe informacje

Typ cery

podrażniona, sucha, wrażliwa

Działanie

odżywcze, regeneracyjne, łagodzące podrażnienia

Przeznaczenie

do ciała, do twarzy, do włosów, receptura kosmetyczna