Składniki naturalne


13

Alginian sodu

Alginian sodu (Sodium Alginate) Sól sodowa kwasu alginowego jest otrzymywana z brązowych alg morskich lub w procesie fermentacji bakteryjnej. To bezzapachowa substancja roślinna, o białej bądź...
14

Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer

Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer Substancja pochodzenia syntetycznego. Zagęstnik o działaniu stabilizującym emulsję. Tworzy na skórze warstwą okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu...
tuft-of-sage-3772281_1280

Ekstrakt z szałwii lekarskiej

Ekstrakt z szałwii lekarskiej (Salvia Officinalis Extract) Ekstrakt pozyskiwany jest z kwiatów i liści szałwii lekarskiej. Zawiera m.in. garbniki, saponiny, triterpeny, flawonoidy, kwasy organiczne....
willow-3682968_960_720

Ekstrakt z kory białej wierzb

Ekstrakt z kory białej wierzby (Salix Alba Bark Extract) Rodzimym obszarem występowania białej wierzby jest Europa, Azja i Afryka Północna. Ekstrakt z tej rośliny bogaty jest w składniki aktywne...
pexels-photo-1152353

Olej z pestek maliny

Olej z pestek maliny (Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil) Nierafinowany olej o lekko owocowych zapachu, płynnej konsystencji i ciemnożółtym kolorze. Pozyskiwany w procesie mechanicznego tłoczenia na...
damascena-87768_1280

Hydrolat różany

Hydrolat różany (Rosa Damascena Flower Water) Naturalna woda aromatyczna, która powstaje w procesie uzyskiwania olejku podczas destylacji płatków róży. Polecana w pielęgnacji do cery suchej,...
rosehips-416988_1280

Ekstrakt z dzikiej róży

Ekstrakt z dzikiej róży (Rosa Canina Fruit Extract) Ekstrakt z dzikiej róży posiada wiele antyoksydantów, witamin i minerałów. Jest przede wszystkim cennym źródłem witaminy C, jej stężenie...
pexels-photo-932577

Olej rycynowy

Olej rycynowy (Ricinus Communis Seed Oil) Olej tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Emolient, który nie wysycha, bardzo dobrze nawilża, chroni naskórek przed utratą wody i szkodliwymi czynnikami....
currant-896233_960_720

Olej z pestek czarnej porzeczki

Olej z pestek czarnej porzeczki (Ribes Nigrum Seed Oil) Olej z nasion z czarnej porzeczki jest najcenniejszy spośród olei nierafinowanych ze względu na zawarte w nim kwasy tłuszczowe z serii Omega-3...
15

Palmitynian

Palmitynian (Retinyl Palmitate) Ester retinolu i kwasu palmitynowego o właściwościach emoliencyjnych. Składnik tłuszczu roślinnego. Jest jednym z form retinolu (witaminy A), zwanym proretinolem,...
fruits-3940021_960_720

Olej z pestek granatu

Olej z pestek granatu (Punica Granatum Seed Oil) Granat jest prastarą rośliną uprawną zarówno w tropikalnych jak i subtropikalnych krajach, coraz częściej spotykaną w Europie. Olej z granatu jest...
pexels-photo-1549046

Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) Należy do najbardziej popularnych olejów kosmetycznych w pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Posiada bursztynowy kolor oraz lekki...
currant-896233_960_720

Wyciąg z pięciornika kurzego ziela

Wyciąg z pięciornika kurzego ziela (Potentilla Erecta Extract) Wyciąg z pięciornika kurze ziele, zwanego także panieńskim korzeniem, pięciornikiem czteropłatkowym i pięciornikiem leśnym. Roślina...
currant-896233_960_720

Ester polimeru kwasu rycynolowego i poliglicerolu

Ester polimeru kwasu rycynolowego i poliglicerolu (Polyglyceryl-3 Polyricinoleate) Emulgator pochodzenia roślinnego, na bazie oliwy z oliwek. Składa się z gliceryny i kwasu rycynolowego. Wspiera...
currant-896233_960_720

Ekstrakt z babki lancetowatej

Ekstrakt z babki lancetowatej (Plantago Lanceloata Officinalis) Babka lancetowata znana również jako babka wąskolistna, wykorzystywana była w lecznictwie już w starożytnych Chinach, Persji i Rzymie....
16

2-Fenoksyetanol

2-Fenoksyetanol (Phenoxyethanol) Substancja chemiczna o kwiatowym zapachu występująca głównie w kosmetykach nawilżających -  balsamach, kremach, mleczkach i emulsjach. Znajduje się na zaakceptowanej...
pexels-photo-142890

Olej z awokado

Olej z awokado (Persea Gratissima Oil) Olej otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado o wysokiej zawartości składników aktywnych, takich jak witaminy A, B, D, E, H, K, PP, F, nienasycone...
oil-3006588_960_720

Olejek geraniowy

Olejek geraniowy (Graveolens Flower Oil) Olejek eteryczny pozyskiwany z kwiatów pelargonii wonnej poprzez destylację z parą wodną. Znany z zapachu różanego i geranium. Głównymi składnikami olejku...