Blog


glass-3141865_960_720

Masło shea

Masło shea (Butyrospermum Parkii Fruit Butter) Nazywane także masłem karite, wytwarzane z owoców drzewa masłowego. Zawiera kwasy tłuszczowe (oleinowy, stearynowy, palmitynowy i linolenowy), witaminy...
800px-Bidens_tripartita_ENBLA02

Ekstrakt z uczepu trójlistkowego

Ekstrakt z uczepu trójlistkowego (Bidens Tripartita Extract) Wyciąg z liści uczepu posiada doskonałe właściwości lecznicze: oczyszczające, antybakteryjne, przeciwzapalne i ściągające. Wspomaga...
55

Alkohol benzylowy

Alkohol benzylowy (Benzyl Alcohol) Alkohol aromatyczny imitujący zapach jaśminu. Występuje w postaci estrów w olejkach eterycznych, np. róży, jaśminu, hiacyntu.Chroni kosmetyk przed zakażeniem...
56

Metylosiarczan behenotrójmonium

Metylosiarczan behenotrójmonium (Behentrimonium Methosulfate) Półsyntetyczny składnik pochodzenia roślinnego. Czwartorzędowa sól amoniowa, kationowa substancja powierzchniowo czynna, rozpuszczalna w...
splashing-splash-aqua-water-67843

Woda

Woda (Aqua) Stanowi około 70 – 80 % każdego kosmetyku przeznaczonego do pielęgnacji skóry, ciała bądź włosów. W kosmetyce najczęściej wykorzystuje się wodę zdemineralizowaną, która spełnia...
field-8944_960_720

Ekstrakt z owsa zwyczajnego

Ekstrakt z owsa zwyczajnego (Avena Sativa Extract) Wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne i regeneracyjne. Odżywia naskórek, łagodzi i przyspiesza gojenie się...
57

Palmitynian askorbylu

Palmitynian askorbylu (Ascorbyl Palmitate) Substancja syntetyczna pochodzenia roślinnego, estrowa pochodna kwasu askorbinowego o zwiększonej lipofilowości i stabilności. Antyoksydant (przeciwutleniacz),...
autumn-99009_960_720

Olej z nasion aronii

Olej z nasion aronii (Aronia Melanocarpa Seed Oil) Olej o ciemnożółtym zabarwieniu i charakterystycznym, intensywnym zapachu. Wygładza i odświeża. Stosowany jako emolient nawilża, kondycjonuje,...
arnica-1603658_960_720

Ekstrakt z arniki górskiej

Ekstrakt z arniki górskiej (Arnica Montana Extract) Słynie ze swojego działania leczniczego. Ma działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne i ściągające. Wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne,...
argan-869756_960_720

Olej arganowy

Olej arganowy (Argania Spinosa Kernel Oil) Olej o pomarańczowej barwie i delikatnym orzechowym zapachu, nazywany eliksirem młodości. . Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno orzechów drzewa...
1235434991_a2220448cb_o

Wyciąg z mącznicy lekarskiej

Wyciąg  z mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos Uva-Ursi Extract) Naturalny antyseptyk, który oczyszcza, tonizuje i odżywia skórę. Posiada działanie  przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i...
araliya-3665978_960_720

Wyciąg z aralii bezbronnej

Wyciąg z aralii bezbronnej - Aralia Nudicaulis Extract  Składnik preparatów regenerujących, rewitalizujących i odmładzających. Opóźnia procesy starzenia się skóry oraz zapobiega powstawaniu...
pexels-photo-871151

Olejek z drzewa różanego

 Olejek z drzewa różanego - Rosaeodora Wood Oil  Bardzo delikatny, dobrze tolerowany i polecany olejek do każdego typu skóry i włosów. Ceniony w pielęgnacji cery suchej, mieszanej, dojrzałej i...
shutterstock_1077549872

Korund

Korund (Alumina) Organiczny związek chemiczny, kryształ pochodzenia mineralnego. Jest jednym z najtwardszych po diamencie minerałów. W postaci grubszej ziarnistości przyjął nazwę korundu...
real-marshmallow-3988346_960_720

Ekstrakt z korzenia prawoślazu

Ekstrakt z korzenia prawoślazu - Althaea Officinalis Root W kosmetyce prawoślaz jest bardzo ceniony. Ochrania skórę przed szkodliwym działaniem środowiska i powoduje jej regenerację, łagodzi...
pexels-photo-1634502

Ekstrakt z liści aloesu

Ekstrakt z liści aloesu (Aloe Vera Extract) Aloes występuje na terenie  Półwyspu Arabskiego, Afryki i  Madagaskaru. W jego liściach znajdują się: aloina, aloinozydy, aloe-emodyna, polisacharydy,...
58

Kwas liponowy

Kwas liponowy (Alfa Liponic Acid) Naturalny składnik pochodzenia roślinnego. Odgrywa ważną rolę w procesach metabolizmu i oddychania komórkowego. Jest rozpuszczalny zarówno w środowisku wodnym i...
Aesculus_hippocastanum_fruit

Ekstrakt z kasztanowca zwyczajnego

Ekstrakt z kasztanowca zwyczajnego (Aesculus Hippocastanum Seed Extract)  Stosowana w kosmetykach do cery naczyniowej. Nawilża, wygładza i zwiększa elastyczność skóry. Escyna zawarta w nasionach...