Blog


kawa (1)

Peeling z kawy

Peeling kawowy to naturalny sposób na gładką i ujędrnioną skórę! Kawa ma szereg korzystnych właściwości dla naszego zdrowia. Kofeina, zawarta w kawie, zapobiega nadmiernemu odkładaniu się...
1

Wodorotlenek sodu

Wodorotlenek sodu (Sodium Hydroxide) Substancja higroskopijna, czyli rozpuszczalna w wodzie. Utrzymuje odpowiednie pH w...
coconut-oil-2535463_960_720

OLEJ KOKOSOWY

Olej kokosowy (Cocos Nucifera Oil) Olej otrzymywany z miąższu owoców palmy kokosowej metodą tłoczenia. Zawiera triglicerydy kwasów tłuszczowych: laurynowego, mirystynowego, oleinowego,...
shutterstock_286956590

WODA – ELIKSIR ŻYCIA!

Dlaczego woda jest tak ważna dla funkcjonowania naszego organizmu? Ponieważ ludzki organizm składa się w 70% z wody i to od niej zależy prawidłowa praca naszych narządów i układów w naszym ciele! Nic...
shutterstock_557926369

JAKI OLEJ WYBIERZESZ?

Czy zastanawiasz się czasami jaki olej wybrać dla swoich włosów? My Ci w tym pomożemy! Jeśli Twoje włosy są: wysokoporowate, czyli suche, zniszczone, kruche i bez połysku, wówczas...
pexels-photo-459086

Wyciąg z fiołka trójbarwnego

Wyciąg z fiołka trójbarwnego (Viola Tricolor Extract) Wyciąg z fiołka trójbarwnego zwany także bratkiem polnym, macoszką, sierotką, kwiatkiem Św. Trójcy - gatunku rośliny należy do rodziny...
purple-grapes-vineyard-napa-valley-napa-vineyard-39511

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Seed Oil) Lekki i ceniony olej w pielęgnacji cery mieszanej, dojrzałej, tłustej i trądzikowej. Posiada wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie...
pexels-photo-1481451

Ekstrakt z kory angielskiego dębu

Ekstrakt z kory angielskiego dębu (Quercus Robur Bark Extract) Posiada właściwości ściągające, przeciwzapalne, a także antyseptyczne. Najwartościowszym surowcem dębu jest jego kora, zawierająca...
2

Glukonian cynku

Glukonian cynku (Zinc Gluconate) Glukonian cynku jest to cynk pochodzenia organicznego - sól cynkowa kwasu glukonowego.  Zwany także kwasem glukonowym. Hamuje rozwój drobnoustrojów, głęboko...
pexels-photo-326082

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy (Triticum Vulgare(Wheat Germ Oil)) Polecany do pielęgnacji cery suchej, odwodnionej i dojrzałej. Dobrze nawilża, zmiękcza i natłuszcza naskórek. Zawiera duże ilości...
3

Koenzym Q10

Koenzym Q10 (Ubiquinone) Organiczny związek chemiczny pochodzenia roślinnego. Naturalny składnik naszego organizmu biorący udział w procesach energetycznych i oddychania. Występuje w zewnętrznych...
4

Trokserutyna

Trokserutyna (Troxerutin) Substancja pochodzenia roślinnego, pochodna rutyny, należy do grupy bioflawonoidów. Znajduje swoje zastosowanie nie tylko w sumplementach diety, ale także jako składnik...
nasturtium-flowers-3718563_1280

Wyciąg z nasturcji

 Wyciąg z nasturcji (Tropaeolum Majus Extract) Stosowany w kosmetykach łagodzących podrażnienia i przyśpieszających gojenie się skóry. Działa tonizująco i bakteriobójczo, dzięki czemu dobrze...
5

Fosforan trójlaurylu etylowanego-4

Fosforan trójlaurylu etylowanego-4 (Trilaureth-4 Phosphate) Emulgator i detergent stabilizujący emulsje, środek zmiękczający skórę. Tworzy konsystencję i ułatwia aplikację...
6

Octan tokoferylu (Witamina E)

Octan tokoferylu (Witamina E) (Tocopheryl Acetate (Vitamin E) Substancja pochodzenia roślinnego. Przeciwutleniacz (antyoksydant), hamuje procesy starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV...
7

Tokoferol (witamina E)

Tokoferol (witamina E) (Tocopherol) Naturalna witamina E pozyskiwana z tłuszczy roślinnych poprzez rafinację heksanem. Konserwant substancji tłuszczowych, rozpuszczalny w tłuszczach, nierozpuszczalny w...
pexels-photo-691152

Masło kakaowe

Masło kakaowe (Theobroma Cacao Seed Butter) Od wieków uważane za jedno z najlepszych składników pielęgnacyjnych. Masło kakaowe jest biozgodne za skórę. Uzyskuje się poprzez wytłoczenie tłuszczu...
8

Kwas stearynowy

Kwas stearynowy (Stearic Acid) Nasycony kwas tłuszczowy o konsystencji stałej i białej barwie, otrzymywany z naturalnego wosku roślinnego. Słabo rozpuszczalny w wodzie, zaś dobrze rozpuszczalny w...